Tuesday, December 28, 2021

Perfekt exempel på högskoleuppsatser

Perfekt exempel på högskoleuppsatser



Det här essätipset är av Charles Maynard, Oxford och Stanford University Graduate och grundare av Going Merry, som är en one-stop shop för perfekta exempel på högskoleuppsatser till högskolestipendier. Nevada var hemma, men hemmet verkade alltid bara vara öken och kasinon, perfekta exempel på högskoleuppsatser. Det enda som är mer smärtsamt än att se misslyckande i frukterna av ditt arbete är att inte se en väg till förbättring. Diskutera utmaningarna och belöningarna med att göra ditt bidrag. Reflektera över något som någon har gjort för dig som har gjort dig glad eller tacksam på ett överraskande sätt. Att publicera det första utkastet skulle ha varit en fruktansvärd pinsamhet som skulle ha förföljt mig resten av mitt liv.





Lär dig hur du skriver din högskoleuppsats



College Admissions College uppsatser. Det personliga uttalandet kan bara vara den svåraste delen av din högskoleansökan. Mestadels beror det på att den har minst vägledning och är den mest öppna. Ett sätt att förstå vad högskolor letar efter när de ber dig att skriva en uppsats är att kolla in uppsatser från studenter som redan kommit in - högskoleuppsatser som faktiskt fungerade. När allt kommer omkring måste de vara bland de mest framgångsrika av denna konstiga litterära genre. I den här artikeln, perfekta exempel på högskoleuppsatser, Jag ska gå igenom allmänna riktlinjer för vad som gör bra högskoleuppsatser bra. Slutligen ska jag bryta ner två av dessa publicerade exempel på högskoleuppsatser och förklara varför och hur de fungerar. Med länkar till fullständiga uppsatser och uppsatsutdrag kommer den här artikeln att vara en bra resurs för att lära dig hur du skapar din egen personliga antagningsuppsats!


Även om dessa exempel på högskoleuppsatser på många sätt skiljer sig mycket från varandra, delar de vissa egenskaper som du bör försöka efterlikna när du skriver din egen uppsats. Bygger ut från ett smalt, konkret fokus. Du kommer att se en liknande struktur i många av uppsatserna. Författaren börjar med en mycket detaljerad berättelse om en händelse eller beskrivning av en person eller plats. Efter detta sinnetunga bildspråk utökas uppsatsen för att göra en bredare poäng om författaren och kopplar denna mycket minnesvärda upplevelse till författarens nuvarande situation, sinnestillstånd, nyvunna förståelse eller mognadsnivå.


Att veta hur man berättar en historia. Några av upplevelserna i dessa uppsatser är unika. Men de flesta sysslar med vardagens grejer, perfekta exempel på högskoleuppsatser. Det som skiljer dem åt är hur författaren närmar sig ämnet: att analysera det för drama och humor, för dess gripande egenskaper, för vad det säger om författarens värld och för hur det ansluter till författarens känsloliv. En mördare första meningen. Du har hört det förut, och du kommer att höra det igen: du måste suga in läsaren, och det bästa stället att göra det är den första meningen. Bra första meningar är kraftfulla, perfekta exempel på högskoleuppsatser.


De är som cliffhangers, sätter upp en spännande scen eller en ovanlig situation med en oklar slutsats, för att få läsaren att vilja veta mer. Ta inte mitt ord för det – kolla in dessa 22 första meningar från Stanford-sökande och säg att du inte vill läsa resten av dessa uppsatser för att ta reda på vad som händer! En livlig, individuell röst. Att skriva är för läsare. I det här fallet är din läsare en antagningshandläggare som har läst tusentals uppsatser före din och kommer att läsa tusentals efter. Ditt mål? Tråka inte ut din läsare. Använd intressanta beskrivningar, håll dig borta från klichéer, inkludera dina egna offbeat observationer – allt som får den här uppsatsen att låta som du och inte som någon annan. Den förtrollade prins Stan bestämde sig för att hålla sig borta från alla grodkyssande prinsessor för att behålla sitt unika perspektiv på att regera som amfibie.


Teknisk korrekthet. Inga stavfel, inga konstigheter i grammatik, inga syntaxproblem, inga skiljetecken – var och en av dessa exempeluppsatser har formaterats och korrekturlästs perfekt. Om denna typ av exakthet inte är din starka sida, har du tur! Alla högskolor råder sökande att få sina uppsatser granskade flera gånger av föräldrar, lärare, mentorer och alla andra som kan upptäcka en kommaskarv. Din uppsats måste vara ditt eget arbete, men det är absolut inget fel med att få hjälp med att putsa den. Vill du skriva den perfekta högskoleansökan? Få professionell hjälp från PrepScholar. Din dedikerade PrepScholar Admissions-rådgivare kommer att skapa din perfekta högskoleuppsats, från grunden.


Vi lär oss din bakgrund och dina intressen, brainstormar uppsatsämnen och guidar dig genom uppsatsförberedelseprocessen, steg-för-steg. I slutet kommer du att ha en unik uppsats som du stolt kommer att skicka in till dina högskolor. Lämna inte din högskoleansökan åt slumpen. Ta reda på mer om PrepScholar Admissions nu:. Vissa högskolor publicerar ett urval av sina favoritaccepterade högskoleuppsatser som fungerade, och jag har sammanställt ett urval av över av dessa. Observera att några av dessa högskoleuppsatser perfekta exempel på högskoleuppsatser kan svara på uppmaningar som inte längre används. De aktuella vanliga appprompterna är följande:. Vissa elever har en bakgrund, identitet, intresse eller talang som är så meningsfull att de tror på deras tillämpning perfekta exempel på högskoleuppsatser vara ofullständig utan den.


Om detta låter som du, vänligen dela din historia. De lärdomar vi tar från hinder vi möter kan vara grundläggande för senare framgång. Berätta om en tid när du stod inför en utmaning, ett bakslag eller ett misslyckande. Hur påverkade det dig och vad lärde du dig av erfarenheten? Reflektera över en tid då du ifrågasatte eller ifrågasatte en tro eller idé. Vad fick dig att tänka? Vad var resultatet? Reflektera över något som någon har gjort för dig som har gjort dig glad eller tacksam på ett överraskande sätt. Hur har denna tacksamhet påverkat eller motiverat dig?


Diskutera en prestation, händelse eller insikt som utlöste en period av personlig tillväxt och en ny förståelse för dig själv eller andra. Beskriv ett ämne, en idé eller ett koncept som du tycker är så engagerande att det får dig att tappa all koll på tiden. Varför fängslar det dig? Vad perfekta exempel på högskoleuppsatser vem vänder du dig till när du vill lära dig mer? Dela en uppsats om valfritt ämne. Det kan vara en du redan har skrivit, en som svarar på en annan uppmaning, eller en av din egen design. Dessa uppsatser är svar på tidigare uppmaningar från antingen Common Application perfekta exempel på högskoleuppsatser den universella ansökan som Johns Hopkins brukade acceptera. Om du letar efter ännu fler exempel på collegeuppsatser, överväg att köpa en collegeuppsatsbok.


Det bästa av dessa inkluderar dussintals uppsatser som fungerade och feedback från riktiga antagningstjänstemän. Collegeessäer som gjorde skillnad —Denna detaljerade guide från Princeton Review innehåller inte bara framgångsrika uppsatser, utan också intervjuer med antagningstjänstemän och fullständiga studentprofiler. Heavenly Essays av Janine W. Robinson – Den här samlingen från den populära bloggaren bakom Essay Hell innehåller ett bredare utbud av skolor, perfekta exempel på högskoleuppsatser, samt användbara tips om hur du finslipar din egen uppsats.


Jag har valt två uppsatser från exemplen som samlats ovan för att undersöka mer på djupet så att du kan se exakt vad som gör att en framgångsrik högskoleuppsats fungerar. Full kredit för dessa uppsatser går till originalförfattarna och skolorna som publicerade dem. Vi var i Laredo, precis efter att ha avslutat vår första perfekta exempel på högskoleuppsatser på en arbetsplats för Habitat for Humanity. Hotchkiss-volontärerna hade redan lämnat för att njuta av Texas BBQ, perfekta exempel på högskoleuppsatser, lämnade mig bakom med collegebarnen för att städa upp. Inte förrän vi strandade insåg vi att vi var utestängda från skåpbilen. Mer av nöje än optimism gav jag det ett försök.


Jag satte in hängaren i fönstrets tätning som jag hade sett på kriminalprogram, och perfekta exempel på högskoleuppsatser ett par minuter viftar apparaten runt insidan av ramen. Plötsligt klickade två saker samtidigt, perfekta exempel på högskoleuppsatser. Det ena var låset på dörren. Jag har faktiskt lyckats få fram det. Den andra var insikten om att jag hade varit i den här typen av situation tidigare. Jag hade faktiskt fötts in i den här typen av situation. Min uppväxt har bedövat mig till oförutsägbarhet och kaos. Med en familj på sju var mitt hem högljutt, rörigt och fläckigt övervakat. Mina syskon bråkade, hunden skällde, telefonen ringde – allt betydde att mitt hus fungerade normalt. Min pappa, en pensionerad marinpilot, var borta halva tiden.


När han var hemma hade han en föräldrastil ungefär som en övningssergeant. Vid nio års ålder lärde jag mig att rensa brinnande olja från vattenytan. Min pappa ansåg att detta var en kritisk livsfärdighet - du vet, ifall mitt hangarfartyg någonsin skulle bli torpederat. Rensa ett hål! Även om jag fortfarande inte är övertygad om den praktiska lektionen, så är min pappa perfekta exempel på högskoleuppsatser budskapet är otvetydigt sant: mycket av livet är oväntat, och du måste ta itu med vändningarna. När jag bodde i min familj, blev dagarna sällan som planerat. Lite förbisedd, perfekta exempel på högskoleuppsatser, lite knuffad lärde jag mig att rulla med verkligheten, förhandla fram en snabb affär och ge det osannolika ett försök. Jag svettas inte de små sakerna, och jag förväntar mig definitivt inte perfekt rättvisa.


Så tänk om vårt matsalsbord bara har sex stolar för sju personer? Någon lär sig vikten av punktlighet varje kväll. Men mer än punktlighet och en speciell affinitet för musikstolar, har mitt familjeliv lärt mig att trivas i situationer som jag inte har någon makt över. Växa upp, perfekta exempel på högskoleuppsatser, Jag kontrollerade aldrig mina äldre syskon, perfekta exempel på högskoleuppsatser, men jag lärde mig hur man motverkar deras försök att kontrollera mig. jag perfekta exempel på högskoleuppsatser allianser och anpassade dem efter behov. Ibland var jag den fattiga, försvarslösa lillebrodern; ibland var jag den allvetande äldste.


Olika saker för olika människor, perfekta exempel på högskoleuppsatser, som situationen krävde. Jag lärde mig att anpassa mig. På den tiden var dessa tekniker bara reaktioner som gjordes för att säkerställa min överlevnad, perfekta exempel på högskoleuppsatser.





uppsats kärlek



Vår webbplats hjälper dig att skapa en professionell artikel. Använd de kostnadsfria artiklarna på ContentHub idag och få dem levererade till din e-post varje vecka. Och om du köper en produkt från vår butik får du detta exklusiva WordPress-startpaket. Det vanligaste verktyget för artikelbyte är RULE, som har funnits i mer än tio år nu och det har några fantastiska funktioner. Det finns många verktyg för omskrivning av artiklar där ute, och vissa är fantastiska och vissa är dyra, men RULE är tillräckligt bra för nybörjare att få några idéer och skriva några artiklar åt oss. Bästa tjänst för uppsatsskrivande skulle tilldela en författare med viss kunskap och erfarenhet till din uppgift, vilket ger dig förtroende för att alla förslag och idéer som gavs inte kommer att visa sig vara enbart en källa till förvirring eller stress.


Om du inte vet hur du ska börja din uppsatsskrivarkarriär och har letat efter ett ordentligt team, då skulle du gärna veta att vi arbetar med en exceptionell erfarenhet, passion och engagemang, allt fokuserat på högsta standard. Som du kan se på vår webbplats kommer vi att göra allt för att ge dig de bästa tjänsterna för att skriva uppsatser. Dessutom kan du få en helt gratis skräddarsydd uppsats. Det är det säkraste och enklaste sättet att få ditt papper helt förberett. Våra författare har många års erfarenhet. Om du bestämmer dig för att be vårt team att arbeta åt dig, kan du vara säker på att de kommer att förse dig med uppsats av högsta kvalitet, lätt att förstå och lätt att göra.


Du kan hitta ytterligare information på vår supportsida. Rådfråga alltid den näst mest professionella tjänsten för uppsatsskrivande och få ett perfekt resultat. Tveka inte att överväga insatsen från vårt team, det kommer definitivt att vara värt det. Vi garanterar att du kommer att få ett högskoleexamen som kommer att godkännas personligen av antagningskommittén. Kundsupportteamet hjälper dig att hantera dina studieframsteg effektivt. Om det finns några tvivel om kvaliteten och äktheten av din uppsats eller plagiat, kan vi också hjälpa dig att lösa dessa problem.


Se alltid till att kontakta vår kundtjänst. Du är fri att lämna en fråga online och få svar på den snabbt. Genom att konsultera en professionell tjänst säkerställer du att du får ett perfekt resultat av skrivuppgiften. Uppgifterna med plagiat är också svåra, det är ditt ansvar att hantera dem effektivt. Lita bara på en professionell skrivtjänst för att säkerställa ett bra resultat. Vi vet att akademiskt skrivande och examensarbete inte bör göras av experter. Lämna inte din högskoleansökan åt slumpen. Ta reda på mer om PrepScholar Admissions nu:.


Uppsatsen "varför detta college" ses bäst som en fram och tillbaka mellan dig och college. Detta betyder att din uppsats verkligen kommer att besvara två separata, om än relaterade, frågor:. Högskolor använder vanligtvis ett av dessa tillvägagångssätt för att rama in den här uppsatsen, vilket innebär att din uppsats kommer att luta tyngre mot vilken fråga som helst i prompten. Till exempel, om uppmaningen handlar om "varför oss? Om prompten istället är mestadels konfigurerad som "varför du? Det är bra att komma ihåg att dessa två uppmaningar helt enkelt är två sidor av samma mynt. Dina skäl till att du vill söka till en viss skola kan anpassas till någon av dessa frågor. Säg till exempel att du verkligen vill ha chansen att lära av den världsberömda professor X.


En "varför oss"-uppsats kanske handlar om hur fantastisk en möjlighet att studera med honom skulle vara för dig och hur han förankrar Telepatiavdelningen. Samtidigt skulle en "varför du"-uppsats påpeka att dina egna akademiska telepatiuppgifter och framtida karriärmål gör dig till en idealisk student att lära av professor X, en känd mästare på området. Härnäst ska jag visa dig några verkliga exempel på hur dessa två olika metoder för samma prompt ser ut. Jag hör att Rings of Power Department är riktigt stark på den skolan också. Kolla in Gandalf-seminariet om att stöta bort Balrogs – superenkelt A.


Berätta allt om Visst, Ultimate Frisbee är coolt. Men när jag kommer till campus startar jag en quidditch-liga. Oavsett hur uppmaningen är formulerad är den här uppsatsen ett ge-och-tag av vad du och högskolan har att erbjuda varandra. Ditt jobb är att snabbt zooma in på dina huvudpunkter och använda både precision och detaljer för att låta uppriktigt, upphetsat och autentiskt. Hur förklarar du på ett effektivt sätt vilka fördelar du ser att just den här skolan ger dig, och vilka fördelar du kommer att tillföra bordet som student där? Och hur kan du göra detta bäst med den lilla mängd utrymme som du vanligtvis bara har ett till två stycken?


I det här avsnittet går vi igenom processen att skriva "Why This College"-uppsatsen, steg för steg. Först ska jag prata om det förberedande arbetet du behöver göra. Därefter går vi igenom hur man brainstormar bra ämnen och berör vilka ämnen som ska undvikas. Jag ska ge dig några tips om hur du omvandlar dina idéer och forskning till en verklig uppsats. Slutligen ska jag ta isär en verklig "Varför oss"-uppsats för att visa dig varför och hur det fungerar. Innan du kan skriva om en skola måste du veta specifika saker som gör att den sticker ut och tilltalar dig och dina intressen. Så var letar du efter dessa? Och hur hittar du detaljerna som kommer att tala till dig? Här är några sätt du kan lära dig mer om en skola. Om du ska på collegeturer har du det perfekta tillfället att samla information om skolan.


Ta med ett anteckningsblock och skriv ner följande:. Försök också att få kontakt med studenter eller lärare medan du är där. Om du besöker en klass, notera vilken klass det är och vem som undervisar i den. Se om du kort kan chatta upp en student t.ex. och fråga vad han eller hon gillar mest med skolan eller vad som har varit mest överraskande med att vara där. Glöm inte att skriva ner svaret! Lita på mig, du kommer att glömma det annars - speciellt om du gör detta vid flera collegebesök. Du kan också få kontakt med studenter utan att besöka campus personligen. Många antagningswebbplatser listar kontaktinformation för för närvarande inskrivna studenter som du kan maila för att ställa en eller två frågor om hur deras upplevelse av skolan har varit. Eller om du vet vilken avdelning, sport eller aktivitet du är intresserad av kan du be antagningskontoret att sätta dig i kontakt med en student som är engagerad i just det intresset.


Snart kommer helt uppslukande VR-campusturer att låta dig spela i Minecraft-läge, där du bara bygger varje skola från grunden, sten för sten. Om du har en intervju, ställ frågor till din intervjuare om hans eller hennes erfarenhet på skolan och om vad det har gjort för honom eller henne att gå på den skolan sedan examen. Som alltid, ta anteckningar! Om du har en chans att gå till en högskolemässa där ditt målhögskola har representanter, kom inte bara och hämta en broschyr. Engagera reps i konversation och fråga dem om vad de tycker gör skolan unik så att du kan skriva ner anteckningar om alla intressanta detaljer de berättar för dig. Högskolor publicerar massor av olika sorters saker - och alla dessa kommer att vara användbara för din forskning. Här är några förslag på vad du kan använda.


Du bör kunna hitta alla följande resurser online. Läs skolans uppdragsbeskrivning – stämmer dess utbildningsfilosofi överens med din? Du bör också läsa igenom dess kataloger. Proffstips: Dessa intressanta funktioner du hittar borde vara ovanliga på något sätt eller annorlunda än vad andra skolor erbjuder. Att till exempel vara fascinerad av den engelska institutionen kommer inte att minska det om du inte kan diskutera dess ovanliga fokus, dess världskända professorer eller det annorlunda sättet det strukturerar huvudämnet som tilltalar dig specifikt. Är några professorer framhävda? Talar deras forskning till dig eller ansluter du till ett projekt du gjorde på gymnasiet eller för en extrakurs?


Ibland kommer alumntidningar att lyfta fram ett colleges nya fokus eller nya expansion. Anser byggandet av en ny ingenjörsskola ditt tilltänkta huvudämne? Det kan också finnas några kolumner eller brev skrivna av alumner som talar om vad det betyder för dem att gå på just den här skolan. Vad som sticker ut med deras erfarenheter? Studenter skriver om dagens heta frågor, vilket gör att artiklarna kommer att handla om det bästa och sämsta på campus. Det kommer också att ge dig insikt i studentlivet, vilka möjligheter som finns tillgängliga för studenter, vad du kan göra utanför campus, och så vidare.


Din målskola finns troligen på Facebook, Twitter, Instagram och andra sociala medier. Följ skolan för att se vad den skriver om. Eventuella spännande nya campusutvecklingar? Professorer i nyheterna? Intressanta evenemang, klubbar eller aktiviteter? Wikipedia är en utmärkt resurs för att lära dig grundläggande detaljer om en högskolas historia, traditioner och värderingar. Jag rekommenderar också att du letar efter forum på College Confidential som specifikt handlar om skolan du forskar om. Ett annat alternativ är att söka på Google efter intressanta fraser, som "Vad eleverna verkligen tycker om [Skolans namn]" eller "[Skolans namn] studentforum. Så vad ska du göra nu när du har slutfört en massa forskning? Svar: använd den för att utveckla kopplingspunkter mellan dig och din målskola. Dessa kopplingar kommer att vara skelettet i din "varför detta college"-uppsats.


Du har all slags information till hands, från dina egna personliga erfarenheter på campus, till dina konversationer med personer anslutna till din målskola, till vad du har lärt dig från campuspublikationer, till godbitar från webben. Nu är det dags att sålla igenom alla dina anteckningar för att hitta de tre till fem saker som verkligen talar till dig. Ta det du har lärt dig om skolan och länka det till hur du kan koppla in dig i skolans liv, förhållningssätt och miljö. På så sätt, oavsett om din målskolas uppmaning är mer fokuserad på "varför vi" eller "varför du"-delen av ge-och-ta, kommer du att ha en ingångspunkt till uppsatsen.


Men vad ska dessa tre till fem saker vara? Vad bör du tänka på när du letar efter pärlan som kommer att bli ditt ämne? Här är några visdomsord från Calvin Wise, rekryteringsdirektör och tidigare Associate Director of Admissions vid Johns Hopkins University, djärv betoning:. Gör din forskning och formulera en multidimensionell koppling till den specifika högskolan eller universitetet. Vi vill inte ha breda uttalanden att tegelvägarna och historiska byggnader är vackra eller en upprepning av informationen på vår webbplats College X erbjuder en stark läroplan för liberal arts.


Alla institutioner har likheter. Vi vill att du pratar om våra olikheter. Dags att hitta den där diamanten, ametist, opal, turmalin eller bärnsten i roughen. När jag säger "kolla dina ädelstenar" menar jag att se till att var och en av de tre till fem sakerna du har hittat är något som din målskola har som andra skolor inte har. Detta bör ses ur ditt eget perspektiv. Poängen är inte att generiskt berömma skolan utan istället att gå in i detalj om varför det är så bra för dig att de har den här grejen. Detta något du tycker borde vara meningsfullt för skolan och specifikt för dig. Till exempel, om du fokuserar på akademiker som kurser, instruktörer, möjligheter eller utbildningsfilosofi, hitta ett sätt att länka dem antingen till ditt tidigare arbete eller till dina framtida ambitioner.


Det här ska inte vara ytligt och ospecifikt. Vill bo i en stad? Varje stad har mer än ett college i sig. Hitta ett sätt att förklara varför just den här högskolan i den här specifika staden kräver dig. Som vacker arkitektur? Många skolor är vackra, så tänk på varför just den här platsen känns olik alla andra. Som bra väder, strand, skidåkning eller något annat geografiskt attribut? Det finns många skolor i närheten av dessa platser, och de vet att människor tycker om att sola. Bygg antingen en djupare koppling eller hoppa över dessa som skäl. Varje "varför detta college"-uppsats kommer att besvara både "varför vi" och "varför du"-delarna i fram-och-tillbaka-ekvationen. Men beroende på vilket sätt din målskola har formulerat sin uppmaning, kommer du att luta dig tyngre på den delen.


Det är därför jag kommer att dela upp den här brainstormingen i två delar – att gå med frågorna "varför vi" och "varför du". Naturligtvis, eftersom de är båda sidor av samma mynt, kan du alltid enkelt vända var och en av dessa idéer för att få det att fungera bra för den andra typen av prompt. Till exempel kan en "varför oss"-uppsats tala om hur intressant det tvärvetenskapliga XYZ-projektet är och hur det passar bra med ditt seniorprojekt. Däremot skulle en "varför du"-uppsats ta samma idé men vända den för att säga att du har lärt dig genom ditt seniorprojekt hur du värdesätter ett tvärvetenskapligt förhållningssätt till akademiker, vilket gör dig till en utmärkt passform för den här skolan och dess engagemang för sådant arbete, vilket framgår av projekt XYZ. Project XYZ hade många rörliga delar, varav en av någon anledning var en gigantisk labyrint.


Om skolan kan skryta med åtta egna NASA-flygplan, skulle jag försöka passa in det någonstans också. Det här är definitivt tiden att öppna upp om dina kinetiska amatörskulpturer. Popquiz: den här vackra gotiska byggnaden ligger på vilket universitetsområde? Ja, det stämmer – kan vara var som helst. Vi kan hjälpa. PrepScholar Admissions är världens bästa antagningskonsulttjänst. Vi kombinerar antagningsrådgivare i världsklass med våra datadrivna, proprietära antagningsstrategier. Vi har övervakat att tusentals elever kommer in på sina bästa skolor, från statliga högskolor till Ivy League.


Vi vet vilka typer av studenter högskolor vill ta emot.

No comments:

Post a Comment